10.5.2014

Kettujen pesä

Luvassa olis tällä kertaa kuvapläjäys talon sisältä, että kaikki näkkee miten me (eli tällä hetkellä Minttu ja Peppi) elämmä ^^

Talo on siis valmistunut vuonna 1952 ja jonkinmoinen remontti on tehty 1980-luvulla ja kaikki pinnat onkin sen näköisiä; on keltasta seinää, ruskiaa ovia, muovimatot ja kaikkea muuta ko. ajan muotivillityksiä.

Alotamma vaikka ulukopuolelta ja siirrytään sisälle ihimettelemään, tästäpä lähtee!

Talon ulkovuori on ihan hyvässä kunnossa, mutta se tullaan jossain vaiheessa vaihtamaan. Silloin korjataan myös vinolaudoituksen pahimmat laudat ja laitetaan näillä näkymin tuulileijonaa eristeeksi ja talo saa aivan uuden värin (jonka olen jo kattonu valamiiksi ^^)

Etupihan puoli on (etelä) länsi-pohjoinen akselilla, eli mukavasti iltapäivän aurinko paistelee pihalle.
Veranta on rakennettu paljon talon valmistumisen jälkeen ja on vähän jäänyt puolitiehen. Seinät on pystyssä ja ikkunat paikallaan, nii sehän on jo kuitenki ihan hyvin! Ollaan päätetty jättää veranta kylmäksi tilaksi, joten ei varmaan laiteta seiniin mitään sen kummempaa eristettä (ehkä pieni kerros villaa?) ja laudoitus vain päälle, niin hyvä tullee. Mie olen ehkä vähän salaa haaveillu verannan suurentamisesta, mutta se jääkööt toistaiseksi suunnitteluasteelle. :]

Sisääntulon vasemmalla puolella on yleinen kenkienjättöpaikka. Suoraan edessä punaisen oven takana avautuu sisäeteinen josta käytävää pitkin pääsee suoraan keittiöön. Kuistin oikealla sivulla on ''remonttinurkkaus'' eli kaikki työkalut ja työvaatteet.
Ja ku tuumma uluko-ovesta sisälle, niin lähetäämpä eka oikialle.

Meidän sanitettitilat ne vasta tyylikkyyden riemuvoitto onkin! Seinät ja lattiat on päällystetty tuolla ihanalla muovimatolla ja katto on tummaa paneelia. Tämä tila on rakennettu ko. märkätilaksi vasta 20 vuotta sitten, ja taisi toimia sitä ennen makuuhuoneena tms, pitäisi melkeimpä kysäistä entiseltä omistajalta! Tuo meidän ''kodinhoitohuone'' ei ole mikään tilaihme, mutta jotenki me haluttais siitä tehdä sellainen, että siihen saatais liukuovikaapit, joiden taakse tulisi pyykkihuolto ja siivouskomero. Saas nähhä mitä tuon vasemmalla olevan seinän takkaa löytyy, sillä sauna ei tule läheskään nuin pitkälle minun mielestä...
Suihkutila ei itsessään ole kovinkaan hyvässä kunnossa ja kuntotarkastaja ehdotti tilan pikaista remontointia. Kosteutta ei löytynyt mittauksissa, mutta lattian muovimattojen saumat on jo aika pahasti aukeilleet. Meidän inhokki on tuo suihkukaappi joka saa lähtiä mäkkeen niin nopiaa ettei mittään rajjaa, kuha saahaan remontti aluilleen. Kuntotarkastaja kertoi kaapin pelastaneen kylpyhuonetta mahdolliselta kosteusvauriolta melkoisesti ja ehdotti meille uuden laittamista tilaan. Not gonna happen. Meille tulee sellanen hieno sadevesisuihku (joka ollaan ostettu jo! :D) ja suihkun ja allaskaapin väliin tulee sellainen jakaja, johon tulee hyllyköt saippuoille yms (jos ette tiiä mimmosesta puhun, niin seurakkaa remontin edistymistä, niin näette sitte). Kattopaneelit on tiloissa hyvässä kunnossa ja maalaataan vaaleiksi, seiniin tulee vaaleaa ja tummaa laattaa, lattiaan tumma karkeapintainen laatta (ettei veetä lippoja) ja laatoituksen jatkamista eteiseen saakka ollaan pohdittu, sillä eteisessä lattia kuluu ja likaantuu helposti ja laatta kestäisi sitä paremmin kuin laminaatti. Tuumaillaan.

Ylävasemmalla olevassa kuvassa näkyy muutama porras yläkertaan. Suihkutilaan mennessä on meidän ''kodinhoitohuone'', alakuvissa näkyy ...kaunis... suihkutila. Saunasta ei ole kuvvaa koska unohin. -.-'
Ja uluko-ovesta ko lähetään vasemmalle, niin löytyy pirtti. Tällä hetkellä meidän pirtti on kokoelma kaikkea erilaista, sillä se on työhuone, ruokatila, vierashuone ja olohuone. Meillä on myös tyylikkäästi kaikissa ikkunoissa eriväriset verhot, mutta sepä ei meitä haittaakkaan!
Leivinuuni on suhteellisen uusi, sillä se on tehty vajaa 5 vuotta sitten ja hyvä ko mikä! <3 Kun lämmitetään kunnolla, niin se hohkaa lämpöä hyvin vielä kolmen päivän päästä. Lämpömittari pitäisi muuraria pyytää siihen laittamaan, että voipi alakaa tekemään ruokaa enemmänki siinä ^^
Pirtti on ihanan valoisa, sillä kolmella sivulla on isot ikkunat, mutta samalla se tuo hieman haasteita huonekalujen sijoittamiseen, etenkin kun meillä on tuollainen iso IKEAn hyllykkötsydeemi, mutta kylläpä se helepottaa ku saahaan lissää tillaa mihin voiaan viiä kaikkia huonekaluja. Uusi sohva meille on tulossa, kunhan se saadaan joskus veljeni luota Kemistä Kettulaan saakka :]
Mutta siis väreistähän ei käy epäselväksi, että tilaa ei ole hetkeen remontoitu... Mikähä hinku ihimisillä on ollu maalata ovet tuommoseksi kummallisen ruskiaksi ja yhistää siihen kulahtanu keltanen? Huh huh... Seinät me varmaan aukastaan ja katotaan mitä sieltä löytyy ja tarpeen mukkaan lyyään eristettä sinne ja uuet levyt päälle (mie en voi sietää nuita rakoja, joita seinässä on!) ja kivvaa maalia ja tapettia päälle niin hyvä tullee ^^ Seiniä tullaan hieman myös kaatelemaan, jotta saadaan avaruutta ja tilan tuntua suhteellisen matalaan tilaan ja edistetään samalla lämmön leviämistä mahdollisimman sujuvasti tilasta toiseen. Haltexilla on koko alakerran huoneiden katot päällystetty ja ne tullaan repimään pois (ja samalla kaikki yläkerran jämäpurut satelee niskaan) ja lyyään paneelia tilalle.

Ylimmässä kuvassa olohuoneen sisäänkäynti on siis oikealla. Toistaiseksi sohvan virkaa toimittaa Mintun vanha sänky, joka toimii samalla vieraspetinä. Keskimmäisessä kuvassa näkyvä ovi vie keittiöön. Alimmassa kuvassa oikeassa nurkassa on Mintun työpiste ja sen vasemmalla puolella puulaatikko, eli Peppiskän oma paikka josta on erittäin hyvä haukkua linnuille, puille, lehdille ja kummituksille.

Takan reunalla (tai sen ylähyllyllä) hengailee ihana merimies lämpömittareineen, joka oli löytö kirpparilta.
Alussa meinattiin rapata leivinuuni valkeaksi, mutta siinä on paljon kaarevia muotoja, joten unohdettiin rappausajatus kokonaan, mutta näillä näkymin uuni tullaan maalaamaan.
Ja sitte köökiin!
Meiän keittiö on _pieni_ ja ehkä semmonen tilatehokas, mutta toimiva. Keittiön värit on ihan selvästi saanu vaikutteita luonnosta, ku on auringonkeltaiset seinät, nurmikon vihiriät kaapit ja sitä himskatin ruskiaa. Työtasoina toimii jääkaapin ja pakastimen päälliset, kattilat ja vuoat säilytetään avohyllyköissä ja kaikki käyttöastiat kuivauskaapissa. Kaikki kuiva-aineet, aterimet, kapustat ja paperit säilytetään ylävas. näkyvässä ruskeaovisessa komerossa (joka on oikeasti yllättävän tilava!). Muuratun hellan päällä säilytetään lähinnä paistinpannuja, tarjotin, leivät (jos vieraat sitä tuo), blenderi ja veenkeitin. Ruoanlaittohellana toimii kakslevynen hella, jossa on tympeän pieni uuni (ja jos uuni on päällä, pieni levy ei toimi -.-). Keittiöstä lähtee käytävä eteiseen, jonka varrella on ovi kellariin (oik. ylh. oleva ruskia ovi) ja kolme kaappia, joissa säilytetään kaikkia muovikippoja, pesuaineita, lajitteluastioita jiiänee, sekä yhden seinämän takana on boileri. Tarkoitus olisi, että makuuhuoneen ja keittiön välinen seinä puretaan ja yhdistetään yhdeksi suureksi keittiö- ja ruokatilaksi. Ja muutenki kaajellaan vähä lissää seiniä... :D
Haluaisin myös saada vihreät kaapit ehjänä pois paikaltaan, jotta niitä voitaisiin käyttää uudelleen esimerkiksi navetassa, ku niihin olis kätevä säilöä kaikkia eläintentarvikkeita ja kanojen ruokia. Tuntuu hullulta heittää pois käyttökelpoista tavaraa.


Hella on muurattu samaan aikaan kuin leivinuunikin ja on oikein näpsäkkä. Lämpöähän tämä ei varaa, mutta hetkellistä lämpöä tuo ja tällä voi keittää vaikka isommankin satsin ruokaa, kun sähköhellan levyt ei riitä.
Tämä keittiön vanaha hana on jotenki ihan tosi symppis ja haluaisinki pelastaa sen remontin aikana ja sikäli mikäli se toimii, niin käyttää sitä sitten jossain muualla. Ja siis tuo muovimattohan on vertaansa vailla... Retroa jos ei muuta!
Hellan yläpuolella on tämmönen tuuletusräppänä, joka pittäis ottaa pois ja puhistaa. Minun käsityksen mukkaan tuohon alas kuuluis semmonen vipu, jolla se avataan ja suljetaan, niin häätyy vissii alakaa mettästään josko semmonen löytyis jostain.
Keittiön takana on tosiaan makuuhuone, eli tuleva keittiö. Seinälle, jolla on ryijy, tulee keittiöremontin yhteydessä (tai sen jälkeen) ovi ulos, josta pääsee isolle terassille. Terassi kiertää talon etupuolelle saakka, ja siinä on mukava sitten syödä ja katsella kun lampaat laiduntaa ^^ Kaappien tilalle tulee keittiön työtasot ja ehkä laitetaan pieni saarekekin tuohon sängyn tilalle. Mie oon aina haaveillu isosta keittiöstä, jossa on paljon lasku- ja työskentelytilaa. Kaapit tullaan melko todennäköisesti käyttämään uudelleen yläkerran työhuoneessa, ulkonäkösyistä ovet tullaan kylläkin vaihtamaan.

ps. eikö ookki sievät lakanat? :D Meillä ei ole meidän uuteen isoon sänkyyn tarpeeksi suurta päiväpeittoa vielä, niin siksi tällainen suuri lakanaesittely...

Mutta tässäpä tätä taas tuli! Melekosesti tekemistä tiedossa, mutta kuhan vauhtiin päästään niin eikö se sitte vähä niinku heittämällä mene etteenpäin - kun ongelmiahan me ei toivottavasti kohdata... :'D

Ens kerralla jottain muuta ko lakanoita! Ehkä pihakeinuprojektia? Postilaatikkotelineen rakennus? Pajukon tuhoamisprosessi? Katotaan mitä saan aikaseksi kaikkien valmistujaisjuhlien ja harjottelun keskellä.

Vi ses!

- Nanja

6 kommenttia:

 1. Oijoijoi mikä ihana blogi ja mikä paikka! Nyt heti kirjoittelemaan ja kuvia laittelemaan, tahtoo lisää!

  Satumaan kutsu / Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Nyt on yläkerran remontti vihdoin aloitettu ja yritän aloittaa siitä päivittämisen mahdollisimman pian, aina kun vain pääsen pois sieltä keskeltä mettää, missä ei oo ees kahta puhetta blogin päivittämisestä uskomattoman hitaan netin vuoksi :D Mutta enköhän pian ala taas päivityspuuhiin ja tervetuloa mukaan Kettulaan! ^^

   Poista
 2. Hei voisko niitä päivityksiä taasen tulla, täällä odotellaan kans innolla minkälaiseksi tuo teidän torppa muuttuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mirva!

   Tosiaan ''pieni'' tauko tullu bloggailusta ja ihan sen takia, koska maallemuutto iski päin lärviä ihan todenteolla - eihä täällä toimi netti! Kuvien latailua kokeilin kerran ja tunnin odottelun (ja pienen itkupotkuraivarin) jälkeen totesin odottavani parempaa päivää, jolloin meille tulisi kunnon nettiyhteys ja ensi viikolla se päivä koittaa, sillä meille vihdoin kytketään valokuitu! Jepajee! Sitte aletaanki taas päivittään ja onhan tuolla yläkerrassakin jo vähän jottain päässy tapahtumaan - ja alakerrassa kans :)
   Malttakaa siis vielä hetki! <3

   Poista
 3. Voisko niitä päivityksiä tosiaan tulla, täälläkin odotellaan innolla että minkälaiseksi tuo pikku unelma-torppa muuttuu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Fireann!

   Ja kiva kun maltat odotella uusia tekstejä - hiljaa hyvää tulee? :D

   Tuossa edelliselle kommentoijalle juuri vastasinkin, että kunhan ensi viikolla valokuitu kytketään niin sitte kehtaaki alakaa ees kokkeileen netteilyä :)

   Poista

''Happamia'', sanoi kettu!