4.9.2015

Paneelia paneelin perrään

Yläkerta tulee olemaan yhdenlainen paneelien valtakunta. Katossa MDF-paneelia, pitkillä sivuseinillä lautaa vanhasta ladosta ja lattiassa lautaa (no okei, kaks vikaa ei oo paneeleita, mutta samaa tyylilinjaa). Ainoastaan pääty- ja väliseinät laitetaan kipsilevyllä ja niihi joku kivaisa tapetti.

Kattopaneelit oli meidän eka iso pintoihin vaikuttava ostos ja mie jotenki ressasin ihan kauhiasti, että tulee mieleiset. En pidä yhtään sellaisista kapeista ja ohkasista, ku pittää olla levveetä. Paneelit hommattiin Kajaanin K-Raudasta ja ne on mallia Cello. Hinta saatiin neuvoteltua hyvään malliin ja hain ne kahdessa erässä kotiin.
Ja meille tyypilliseen tapaan ne himmaili ensin kuistilla parisen viikkoa ja sitte saatiinkin Elsu ja Sini vierailemaan, niin saatiin sellanen suht näppärä kuljetusketju aikaan ja paneelit yläkertaan.
Ja siellä ne taas himmaili varmaan pari kuukautta ja sitte alako tapahtuun!Kattokaa kuinka ihanan leviää se on <3

Poikittaiset kattopalkit on käsittelemättömät ja sellaisiksi ne jää. Haluttiin jättää ne näkyviin, koska onhan ne hurrrrmaavat! Ja saan niihin roikkumaan amppeleita ja jouluna vaikka valoja tai paperitähtiä ja kaikkea muuta ihanan turhaa <3

Tuo pystypalkki on ihan uutta puuta, kun vanha ei tukenut enää mitään, niin tuo pinta ei sovi yhtään tuonne huoneeseen, niin se häätyy kyllä sitte käsitellä jollain.

Suurin kiitos meneekin näiden kattopaneelien suhteen Mintun perheelle. Mintun isä ja veljet ovat tehneet koko asennustyön ja ihan loistavaa työnjälkeä <3

Pitkiin kapeisiin sivuseiniin piti alunperin tulla kipsilevyä, mutta meidän korviin kantautui mahdollisuudesta hakea Mintun tädin purettavasta ladosta seinälautaa ja mie innostuin ihan täysillä. Se on ihanan harmaantunutta ja suht sileää. En yhtään malttais oottaa että se saadaan paikalleen!Lattiaan suunniteltiin ihan silloin alussa laminaattia (mikä tälleen jälkeenpäin tuntuu melekosen typerältä), mutta koska se olis ollu ihan kamalan työlästä laittaa (pohjalle ois pitäny laittaa kipsilevyä ja mitäkaikkealie), niin päädyttiin sitten melko pian siihen, että meille tulee lautalattia. Lautalattia jäi alussa ehkä hieman taka-alalle sen takia, koska ajateltiin että se olis kamalan kallis, mutta jos tosiaan oltais haluttu se laminaatti, niin loppupeleissä laminaatti ois varmasti tullu kalliimaksi.
Laudan kuivuudessakin on eroja ja koska meidän yläkerrassa ei tule huutamaan patterit koko ajan tai ole muutenkaan koko ajan tasaisen lämmin, päädyttiin nk. mökkikuivaan lautaan. Toinen vaihtoehto, eli nk. erikoiskuiva, olisi vaatinut jatkuvaa ylläpitolämmitystä ja mielellään melko pieniä lämpötilavaihteluita. 
Olisin ihan tosi paljon halunnu leveää lattialautaa, niinku alla olevassa kuvassa, uuuuh!MUTTA. Mökkikuivaa lautaa saa vain 95mm leveänä, eli n. puolet kapeampana, kuin olisin toivonut. :'( Mutta koska leveämpi erikoiskuiva lauta ois maksanu hunajaa ja koko kennon, niin kompromisseihin päätyy melko helposti. Eli meidän lattiasta tulee melkolailla tällainen:
Lauta on päätypontattua, oksaista mäntyä. Päätypontin ansiosta hukkaprosentti on minimaalinen, mikä on tietenki ihan loistava uutinen, kun tosiaan ei se puu ilmaista ole. Lattia tullaan asennuksen jälkeen maalaamaan, mutta väri ja peittävyys on vielä vähän hakusessa. Siitäpä sitten myöhemmin.

Lankut ostettiin Kalajoen puutuotteelta, jossa oli todella hyvä ja erittäin mukava palvelu! Heiltä löytyy myös paljon erilaisia listoja, joten aiotaan asioida siellä myös jatkossa. KP tarjoaa asiakkaille ilmaiseksi peräkärryä kuljetusta varten, mutta koska meiltä on melko pitkä matka Kalajoelle, tämä ei olisi ollut kovin järkevä tai taloudellinen vaihtoehto. Myyjä ehdottikin lautojen kuljetusta rahdin kautta Kalajoelta meidän kylän rautakaupalle ja koska rahti oli naurettavat 60 (vai 80) euroa, tehtiin heti kaupat. Kylältä ne sitte pinottiin peräkärryyn ja köröteltiin n. 40km:n tuntivauhtia 20km:n matka kotiin :'D
Osa laudoista oli 4,4m ja osa 3,4m ja voin sanoa, että vaikka laudat oli 5kpl:n paketeissa, ne paino enemmän kuin sohvalle sammunu kanssajuhlija ja ei ollut todellakaan mitään juhlaa yrittää saada niitä raahattua kapeista rappusista yläkertaan. Itketti. V*tti. Oksetti. Huimas. Hikoiltiin ko oltais oltu maailman hirveimmällä jumppatunnilla. Mutta kannettiin ylös ne pisimmät laudat. Loput jätettiin tukkimaan eteisen kulkuväylä kahdeksi viikoksi. Sitten saatiin henkistä ja fyysistä voimaa loppu-urakointiin. Ja nyt ne kaikki miljoona lautapakettia on yläkerrassa odottamassa asennusta. Huonomminki vois mennä!

Meillä on koivun lehdet jo ihan keltaiset ja leivinuunia saa taas alkaa lämmittämään. 

Ens kertaan!

Nanja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

''Happamia'', sanoi kettu!