5.12.2013

Rakkaudesta vannesahaan #2

Kun sain porot valmiiksi päätin kokeilla jotain hieman vaikeampaa ja näyttävämpää. Mie olen jotenki kovasti tykästyny peuroihin ja jotenki niitä on nyt joka puolella, niin päätimpä mieki haluta oman osani tästä habituksesta.

Jälleen siis vaneria kehiin ja eiku hommiin!

Ensimmäinen vaihe oli ettiä netistä mallikuva, sillä en luottanu itteeni niin paljoa että oisin moisen kuvan osannu piirtää. Kuvan koko oli 17x26 cm ja päätin tehdä työstäni kolme kertaa suuremman, joten vanerin koko oli 50x80 cm. Näin ollen sain mallikuvan jaettua 2x2 cm osiin, jotka piirsin vanerille kokoon 6x6 cm ja näin ollen kuvasta tulisi kolme kertaa suurempi. Jee!


Tässä vaiheessa olen ruuduttanut mallikuvan sekä vanerin ja seuraavaksi piirrän kuvan ruutu ruudulta vaneriin - ihan ku ois ala-asteella taas! ^^


Tässäpä valamis kuva vanerilla ja seuraavaksi oli edessä sahaus. Sarvien sahaus oli ehkä jännittävin vaihe, ko oli paljon mutkaa ja kurvia. :S


Itte työvaiheesta mulla ei jälleen ole kuvia... No enikeis! Sahasin kuvan onnistuneesti ja aika hyvin viivoja mukaillen, jonka jälkeen hioin työn epäkeskohiomakoneella ja on se jännä miten tosi karhea ja kuiva vaneri muuttuu hionnassa niin sileäksi ja pehmeäksi! Muutamia isoja reunoja pystyin hiomakoneella siloittamaan, mutta kaikki hiemanki yksityiskohtaisemmat paikat (eli melkeimpä koko työ) piti hioa käsin. Käsin hiomisessa on se hyvä puoli, että harvemmin tulee otettua liikaa ja muodoista saa tosi pehmeitä. Käytin hiomisessa kahta hienoa hiekkapaperia ja joihinkin sarven mutkiin myös hiontapuikkoa.

Työn taakse tuli kaksi eri puupalikkaa, jotka liimasin paikalleen. Ylempään palikkaan tuli ura, johon ruuvi/naula solahtaa mukavasti kun työ ripustetaan. Alemmas tuli toinen palikka tasapainottamaan työtä, jotta se ei keikahtaisi etukenoon.

Ja tässäpä valamis työ meikäläisen seinällä ja empä vois olla tyytyväisempi ^^

Minusta se näyttää oikein kivalta seinällä, mutta oikiasti se ei näytä nuin pieneltä ko tuossa viimisessä kuvassa. Aluksi mie meinasin maalata sen valkoseksi tai päällystää tapetilla, mutta ko olin hionu sen niin se näytti niin kivalta että päätin jättää sen ihan semmoseksi. Nyt ko se on puun värinen ja siinä näkkyy ne syyt kivasti, niin se on jotenki luonnonläheinen mikä sopii hyvin ko ottaa huomioon mitä tuo puunpalanen on esittävinään :] Sitte joskus tuon peuran taakse tullee semmoset led-valorimat, niin sieltä hohtaa nätisti semmonen hento valo ja toimii varmasti kivana tunnelmavalaistuksena.

Jännityksellä odottaen mitä mie seuraavalla kerralla keksin.... ;]

4 kommenttia:

 1. Mulle saa tehdä tollasen kanssa! ;) ihan huippuhieno!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hihii, kiitos :3

   ja kattellaan jos joskus askartelenpaskartelen lissää tommosia ;)

   Poista
 2. Hei määki tahon! Ihan superhieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. näitä häätyy vissii alakaa tehtailee oikee urakalla o.o

   Poista

''Happamia'', sanoi kettu!