30.11.2013

Rakkaudesta vannesahaan

Meiän koulutusohjelmaan kuuluu navetan ja viljelyopintojen ohella myös puutyöt ja empä voi muuta todeta, kuin että puutyöt on rakkautta! Mie oon aina tykänny tehhä käsilläni ja tässä hommassa pääsen oikein toteuttaan ittiäni ja sekin edesauttaa opiskeluintoa, että meillä on kovin mukava opettaja. Nyt ekassa puutyöjaksossa me askarreltiin itte kukainenki jottain pientä huonekalua tms ja myöhemmin lähemmä sitte ulos hommiin ja rakentelemma mm. katoksia lehmille ja muuta semmosta.
Mie olin ekoilla puutyötunneilla sitte seiskaluokan ja sillon teinki jonki tosi kynyn kynätelineen, jonka varmaan jätinki sinne puutyöluokkaan, ko ei niillä oikiasti kukkaan tee mittään. Nyt ekana työnä tein isohkon hyllyn, jonka kuitenki esittelen vasta ko oon saanu sen seinään (sen kuvaaminen lattialla ei oikein tuo sille oikeutta).

Siispä hyllyn esittelyn sijaan päätin näyttää mitä mie sain aikaan, ko hylly oli valamis, mutta tunteja vielä jäljellä ja paljon ideoita päässä. Halusin ensin askarrella jottain pientä ja jouluista vannesahaa käyttäen, joten alotin piirtelen paperille jottain suht heleppoa, joka epäonnistuessa ei tuhoais hillitöntä määrää vaneria. Vaneria päätin käyttää jo ennen työhön ryhtymistä, sillä se on heleppo ja keveä materiaali ja mukavan ohut näpertelyyn. Ainoa vanerin huono puoli on se, että sahattaessa sahauskodista saattaa halkeilla osia kerroksista, mutta tässä työssä se toi mukavaa luonnetta.

Tämä ensimmäinen kuva on varsinaista laadullista fanfaaria ja ilotulitusta, mutta koska tämä oli ainoa olemassaoleva luonnos ei-niin laadukkaalla paperilla (ja en jaksanu alakaa piirtämään uuestaan eri paperille), nii jotenki se hääty ikuistaa. Mutta siis tässäpä käy ilmi, mikä idea oli.
Työvaiheista mulla ei ole minkään sortin kuvvaa, ko mie tein näitä liukuhihnatyönä. Mutta tässä siis kuvia lopputuloksesta, jossa olen hionu porot hienoisesti, liimannu jalat kiinni ja loppusilauksena maalasin ne hieman läpikuultavalla valkosella maalilla.
Mie ainaki tykkään että näistä poroista tuli kivoja ja tuumailtiinki, että voitais antaa näitä joululahjan kylkiäisinä mm. vanhemmille. Vielä uniikimpi twisti niihin saahaan, ko koristelemma kaikki hieman uniikeiksi esim. glitterliimalla, decoupage-paperilla tai maalaamalla. Pittää muistaa ottaa kuvia niistäki ja laittaa sitte tänne ihimeteltäväksi ^^

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

''Happamia'', sanoi kettu!